Söndax

Välkommen till SÖNDAX, Pingstkyrkan Renströmmens söndagsskola!

Söndax är barnens söndagsskola. Vi träffas tillsammans i stora kyrksalen och är med i början av gudstjänsten därefter går vi tillsammans till kapellet.

Söndax träffas varje söndag. Till Söndax är alla barn mellan 0-12 år välkomna, vare sig om du tillhör församlingen eller inte! Barn mellan 0-4 år som är tillsammans med en vuxen är välkomna att vara med på första delen av Söndax, vår storsamling.

storsamlingen träffas vi och sjunger tillsammans och presenterar dagens bibelämne och tar upp en frivillig kollekt till ett barnhem som vi stödjer i Davangere i Indien. Ibland får barnen träffa vår Söndax krokodil Kaj Partaj och ibland får barnen lyssna till något drama av våra handdockor kusinerna Max, Maja, Eddie, Jasmine, Jessie, Kimmie och deras farmor eller av några av oss ledare.

Efter storsamlingen delar vi barnen i åldersgrupper (0-4 år), (5-7 år) och (8-12 år). Den yngsta gruppen får gå med sina föräldrar till lekrummet där föräldrarna ansvarar. De övriga barnen får lyssna till dagens bibelberättelse i sina grupper.

Efter storsamlingen delar vi barnen i åldersgrupper (såvida vi har tillräckligt med barnledare i tjänst).
(5-ca 7 år) och (ca 8 år och uppåt).  Den yngsta gruppen (0-4 år), får, med sin vuxen, gå till lekrummet på övre plan i kyrkan där föräldrarna/barnets vuxen ansvarar. Där finns det leksaker och böcker anpassat för dessa minsta barn.
De övriga barnen får lyssna till dagens bibelberättelse i sina respektive åldersgrupper.

Sista delen av Söndax kallar vi för “Hålligång. Då träffas 5-12 åringarna i olika aktivitetsgrupper och pysslar, spelar spel, leker, sportar eller bygger lego tillsammans.

VÄLKOMMEN TILL SÖNDAX !