Konfa

Går du i 8:an eller 9:an?
Då är konfa något för dig!

Vi drar igång den 17 september klockan 17.00. För vår planering behöver du anmäla dig och det kan du göra via denna länk  eller direkt till Fredrik Nyman via fredrik@norrkopingpingst.se

Vad är konfa?

Konfirmation är en grundkurs i kristen tro och tanken med vår konfirmation är att du ska få upptäcka vad den kristna tron handlar om. Du kommer få lära dig mer om bibeln och kyrkan men också få möjlighet att diskutera frågor som kärlek och relationer. I den tidiga kyrkan hade man liknande undervisning inför dopet men i takt med att man började döpa spädbarn flyttade man istället fram denna undervisning så den kom i efterhand. Ordet konfirmation betyder befästa/stärka och många kyrkor har konfirmationen just för att befästa det dop man gjort som spädbarn. Eftersom Pingstkyrkan i Norrköping har en baptistisk dopsyn och inte praktiserar spädbarnsdop så innebär konfirmation att vi istället vill ge dig en möjlighet att bli stärkt och befäst i din tro.

 

 Upplägg: Fredagar 17-18.30

Årets konfa kommer ske innan ungdomssamlingen med start kl. 17.00 den 17/9 och därefter varannan fredag. Vi börjar med att fika tillsammans och därefter har vi vår undervisning följt av samtal och frågor. Vi kommer utgå från ett material som heter följ mig nu och det finns tillgängligt i kyrkan. Efter konfan fortsätter kvällen med Youth tillsammans med kyrkans övriga ungdomar. 

För att ungdomarna ska få en så bred bild av den kristna tron som möjligt kommer vi utöver konfaträffarna ha utvalda söndagar då vi går tillsammans på söndagsgudstjänsten, det ger tillfälle att erfara det vi har undervisat.

Kostnad: Ingen kostnad.

Det behöver vara minst 5 anmälda för att kunna genomföra kursen. Har du några frågor eller funderingar ta kontakt med Fredrik på fredrik@norrkopingpingst.se